Half mei lost Citroën de succesvolle Berlingo af met een tweede generatie die aanzienlijk groter is. Velen zullen dit soort auto’s busjes vinden en dat is natuurlijk ook zo. Maar hele volksstammen ervaren het gemak van veel ruimte en daarvan biedt de Berlingo alleen nog maar meer.
 
De motoren hebben allemaal 1,6 liter inhoud, zowel diesel als benzine. De basisversie, die eigenwijs Frans Cinqspace heet, beschikt over één schuifdeur, elektrische voorportierruiten en slechts twee airbags vanaf 16.690 euro.
 
De Multispace zit wat rijker in de uitzet en krijgt een tweede schuifdeur, zijairbags, mistlampen voor en meegespoten bumpers, spiegels en stootstrips. Deze versie begint bij 18.090 euro met benzinemotor en 23.190 euro als 110 pk diesel.
 
De XTR is zo’n ‘ik wil wel maar kan niet’-uitvoering. De auto lijkt door zijn specifieke bumper, flankbescherming en 15 centimeter hogere stand op de wielen een beetje op een 4×4 of SUV, maar behoudt gewoon zijn voorwielaandrijving. Een regen- en lichtsensor, radio/cd-speler en airco horen er eveneens bij vanaf 21.260 euro (benzine) en 25.460 euro (diesel).
 

Reacties