Ah, Fourgonnette, dat klinkt meteen al heel romantisch. Net als Deux Chevaux. Voeg de twee termen samen en je waant je al bijna op een kleedje in de wijnstreek met een Franse baret op je kop. Oui. Voor de Fransen zelf is het allemaal een stuk minder romantisch. ‘Fourgonnette’ betekent gewoon bestelbus en ‘2CV’ was gewoon de aanduiding van de fiscale pk’s. De 2CV Fourgonnette komt nu terug als moderne bestelbus op basis van de Citroën Berlingo.

Het is niet Citroën die met een moderne Fourgonnette komt, maar het Italiaanse Carrosserie Caselani. Onder licentie van het Franse merk bouwen ze de Berlingo om met nieuw plaatwerk. Dat deden ze al eerder met de Citroën Jumper, die werd omgetoverd tot HY, en met de Jumpy, die de HG werd. Net als bij de eerdere modellen krijgt de Berlingo ronde koplampen, een grote Citroën-grille en een golfplatenmotief.

De prijs van de Fourgonnette is nog niet bekend

Het bedrijf is nog niet heel vrijgevig met de informatie, maar de drie foto’s die de carrosseriebouwer op internet zette, scheppen al een aardig beeld. Motorisch doen ze waarschijnlijk niets aan de Berlingo. Helaas ontbreken de naar achter openslaande voordeuren van de 2CV Fourgonnette zo te zien ook. Wat de ombouw naar Fourgonnette moet gaan kosten, is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)