Het beste advies wat we kunnen geven, is om even de app van PostNL te downloaden. Dan krijg je in de ochtend alvast een push-bericht dat fanmail uit Leeuwarden onderweg is en kun je gelijk online de boete betalen voordat hij op de deurmat ploft. Dan heb je ook gelijk de mogelijkheid om de paarse envelop uit de brievenbus te grissen voordat je partner hem ziet.

Dat is onze tip om je onvrijwillige steun aan de staat makkelijker te maken. Het CJIB doet ook een poging. In onze inbox kregen we de lezerstip van een nieuwsbericht van het CJIB waarin staat dat ze vanaf 11 juli ook QR-codes op boetes zetten. Door deze QR-code te scannen, kun je de boete eenvoudig betalen. Dit werkt hetzelfde als je auto-onderdelen in een webshop. In beide gevallen heb je thuis iets uit te leggen.

Er staat geen jaartal bij het nieuws

Wij hadden er ook nog niet van gehoord, maar het blijkt wat ouder nieuws te zijn. Op de website van het CJIB staat geen datum, maar het gaat om 11 juli 2022 – de QR-code is er dus al een tijdje. Dit betekent dat we ons de afgelopen tijd keurig gedragen hebben. In de zomer krijgen alle boetes van de overheid een QR-code. We zijn benieuwd wanneer het CJIB een Tikkie gaat sturen.

Pas op voor fraudeurs

Je kunt er zeker van zijn dat fraudeurs deze mogelijkheid aangrijpen om er misbruik van te maken. CJIB geeft al als tip om altijd te checken of de ‘naam ontvanger’ bij het betalen in de app hetzelfde is als in de brief. Ook zouden wij zeker even het kenteken checken en online de foto bekijken. Je weet het immers maar nooit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear