Ons illustere TopGear-trio komt nog wel eens ergens, en TopGear-lezers komen meestal wel ergens. Die twee feiten komen onvermijdelijk wel eens samen. Het 'ergens' bleek dit keer het pittoreske Brugge, de stad in België die iedere cultuur- (of gewoon cultuur-, bier-, vriendelijkheid en goed eten-) minnende TopGear-lezer minstens één keer in zijn leven bezocht moet hebben. De vertegenwoordiger van het trio was volgens onze Belgische TopGear-lezende vriend Koen Vandeweghe niemand minder dan Jeremy Clarkson. Ook volgens Jezza zelf trouwens, die per Twitter liet weten waarom hij precies in België verkeerde: de McLaren P1.

Waarom Brugge? Geen idee, eerlijk gezegd. De combinatie van moorddadige kinderkopjes en een middeleeuws stadje met een auto als de McLaren P1 lijkt ons op zijn minst een weinig ideale. Maar: gezien de overdadige aanwezigheid van Engelssprekende mensen in bezit van uiterst professioneel ogend cameraspul, zullen we op afzienbare tijd via het tv-programma antwoord krijgen op die vraag. 

Clarkson was overigens nogal te spreken over de P1, want overgeïnteresseerde securitymensen noch kasseien noch brute weersomstandigheden weerhielden hem van de volgende tweets (in die chronologische volgorde):

'A man in T5 Security just touched my gentleman sausage'

en:

'Right. The P1. Complete game changer. The next chapter in motoring. Speed like you would simply not believe'  

en:

'Bye bye Belgium. It's been heavy. Well the rain has'

Dank voor de foto's, Koen!

 


'

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie