Morgen, donderdag 2 november 2023, belooft een helse dag te worden in Nederland. Storm Ciarán is in rap tempo de Atlantische Oceaan overgestoken en zou morgenochtend aan onze kust moeten aanmeren. De verwachting is dat Groot-Brittannië, Frankrijk en de Benelux zwaar worden getroffen. Daarom roept het KNMI code geel af en adviseert de ANWB je om niet de weg op te gaan wanneer storm Ciarán huishoudt.

De storm zou gepaard gaan met sterke wind en regen. In Frankrijk worden windsnelheden van boven de 130 km/u voorspeld. Daar werd dan ook code rood afgeroepen. Hier zouden de windsnelheden iets minder moeten zijn dan in Frankrijk. Het KNMI voorspelt zware windstoten van 75 tot 90 km/u in de ochtend. Aan de kust kan dit oplopen naar snelheden tot 110 km/u.

Code geel in Nederland door storm Ciarán

In de kustgebieden blijven de zware windstoten tot de avond. ‘s Nachts moet de wind weer afnemen. Door de harde wind kunnen bomen omvallen, die dan weer op wegen en sporen terecht kunnen komen. De NS zegt dan ook dat ontwikkelingen op de voet worden bijgehouden. Het treinenbedrijf neemt trouwens geen extra maatregelen. Dat schrijft de NOS.

Het KNMI roept door storm Ciarán code geel af in bijna heel Nederland. Alleen het noordoosten zou weinig meekrijgen van het nare weer. Heb je de mogelijkheid om morgen vanuit je eigen zolderkamertje te werken? Doe dat dan. Heb je geen andere keuze om de weg op te gaan? Check dan even waar files staan bij de Rijkswaterstaat of hou de NS-reisplanner goed in de gaten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)