Als je van Amerikanen houdt met meer vermogen dan jij gezond verstand hebt, dan is dit het moment om je aandacht bij dit stuk te houden. We serveren je een smaakvol gerestaureerde Chevrolet Corvette C2 Sting Ray met een 7,0-liter V8. Die gewoon in Nederland te koop staat.

De spectaculaire Chevrolet Corvette C2 Sting Ray verscheen in 1963. Vanaf 1965 kon je ‘m krijgen met verschillende V8-motoren van GM, met vermogens variërend van 250 pk tot 435 pk. Om ervoor te zorgen dat al dit vermogen op de wielen terechtkwam, was de C2 uitgerust met een onafhankelijke achterwielophanging van De Dion. Dit was veel geavanceerder dan andere Amerikaanse auto’s in die tijd.

Gerestaureerde Corvette C2 Sting Ray

Tot zover de geschiedenisles, over tot de Corvette C2 Sting Ray boven dit artikel. Hij komt uit 1964, werd in 1993 in Frankrijk geïmporteerd en professioneel gerestaureerd door een toegewijde verzamelaar. Hij verruilde in 2009 opnieuw van eigenaar en de huidige eigenaar heeft de auto nog verder hersteld en verbeterd. Of liever gezegd, hij verbouwde hem tot heuse Corvette-racewagen.

De Sting Ray beschikt over een gloednieuwe 7,0-liter V8 met 551 pk en 680 Nm koppel. Al dat vermogen zet ie – uiteraard – via de achterwielen op het asfalt. Je jaagt hem over het circuit met behulp van een handgeschakelde vierbak. Van binnen is de auto compleet in het nieuw gestoken en race-ready gemaakt. Als ware het een Nascar-racewagen bevindt.

In feite is dit een gloednieuwe auto, inclusief piepjong motorblok, waarmee je zo het circuit op kan. En als je dat alles in ogenschouw neemt, stap je uit de auto, neem je een paar gezonde passen achteruit en geniet je nog even van de prachtige vormen van deze Amerikaanse musclecar. Wil jij deze auto op je oprit hebben? Hij kost 105.000 euro. Prijzig, maar dan heb je wel potverdikkie een mooie wagen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie