Ze zullen het bij Dynamic Test Center vast ook regelmatig hebben over natuurkundige zaken als inertie, energie-absorptie en momentum, maar nog vaker zullen ze een zin beginnen met ‘wat als we nou eens’. Zo bonkte de Zwitserse testinstantie al eens een Opel met 200 km/u tegen een andere auto aan en lieten ze zien wat er met 770 kilo belading gebeurt tijdens een crash.

Nu laat DTC zien waarom je ook achterin een camper gewoon gordels moet dragen, en niet op het matras moet gaan liggen. In de onderstaande video crasht een camper met slechts 60 km/u, maar zelfs dan hebben de inzittenden al een bijzonder slechte start van de vakantie. Om de crashtest compleet te maken, zit de bijrijder met de voeten op het dashboard. Dat moet je ook nooit doen.

Het idee dat je tijdens de rit even achterin gaat liggen slapen, is best aanlokkelijk. Zeker als je straks de chauffeur moet afwisselen. Toch kun je dat maar beter gewoon in de stoel met een gordel doen. En misschien is het een idee om alle losse spulletjes achterin ook op te bergen, want alles wat los ligt, wordt een ongeleid projectiel tijdens een botsing.

Reacties

  • Bram heeft op 31 mei 2023 geschreven:

    Denk dat die kerel in bed er nog het minst slecht vanaf komt.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear