Cristiano Ronaldo is on a roll. Pas vierde hij zijn 35ste verjaardag, hij haalde 200 miljoen volgers op Instagram en hij scoorde zijn vijftigste doelpunt voor Juventus. En nu mag hij ook de krachtigste twaalfcilinder-SUV in zijn garage parkeren. Georgina Rodríguez plaatste een video op Instagram waarin zij haar vriend een zeldzame Brabus G-klasse V12 met 900 pk en 1.500 Nm geeft. De totale autocollectie van Ronaldo zou volgens The Weekly Times nu neerkomen op ruim 15 miljoen dollar.

De 6,3-liter V12-motor komt uit de Mercedes S 600 L, waar de flinke bonk normaal 530 pk produceert. Brabus installeert een krukas met een langere slag en boort de cilinders op voor grotere zuigers. Het nieuwe vermogen zorgt voor een 0-100-tijd van 3,8 seconden en een topsnelheid van 280 km/u. Net als in de McLaren F1 krijgt de Brabus G V12 bladgoud onder de motorkap als isolatie. Het opgegeven verbruik in de stad is trouwens 26,4 liter per 100 kilometer.

Brabus bouwt slechts tien exemplaren van de Brabus G-klasse met V12-motor en Cristiano Ronaldo kreeg er dus ééntje. De auto kost minimaal 605.000 euro. Dit keer kreeg hij de auto van zijn vriendin, maar anders was het ook geen enorm bedrag voor de invloedrijke voetballer. Cristiano Ronaldo is de eerste mens op aarde met meer dan 200 miljoen Instagram-volgers. Volgens onderzoeksbureau Hopper mag de voetballer per gesponsord bericht 881.603 euro bijschrijven.

Cristiano Ronaldo krijgt Brabus G-klasse V12

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)