(advertorial)

Als je dan toch de stap naar elektrisch rijden gaat maken, kun je het maar beter meteen goed doen. Met iets bijzonders en eigenzinnigs. Iets dat hoogstaande technologie uitdraagt, maar ook rijplezier vooropstelt. Iets dat krachtig uit de hoek komt en je toch weet te bevangen met zijn schoonheid. Zoals de auto die je hierboven ziet, inderdaad. De nieuwe CUPRA Born staat vanaf nu bij de CUPRA Garages in Amsterdam, Rotterdam, Leusden, Eindhoven en Zwolle.

Het merk CUPRA werd geboren uit de sportieve tak van SEAT, dat is geen geheim. Met zo’n historie kan het bijna niet anders dan dat je modellen een bepaalde gepeperde insteek hebben. De eerste volledig elektrische CUPRA is dan ook niet zomaar een hatchback met een stekker. De CUPRA Born laat zijn gespierde historie in alles doorschemeren.

Sportief design

Neem de styling: strak en doelmatig, zelfs uitdagend, met aerodynamische elementen als sideskirts, een dakspoiler en een diffuser. De velgopties strekken van 18 tot 20 inch, en de koperkleurige accenten – een CUPRA-kenmerk bij uitstek – onderstrepen het mediterrane voorkomen van de Born.

In het rijk aangeklede interieur vind je standaard kuipstoelen, sportpedalen en een 12″ navigatiesysteem. Op hogere uitvoeringen krijg je zelfs een massagefunctie en Dinamica-microvezelbekleding. Wie zei dat je niet het aangename met het sportieve zou kunnen verenigen?

Imposante prestaties

Ook wat betreft techniek zit je goed met de CUPRA Born. Het accupakket van 58 kWh geeft hem een WLTP-actieradius van 405 tot 421 kilometer, afhankelijk van de uitvoering. En dat terwijl je altijd beschikt over een 204 pk sterke elektromotor, goed voor een sprint van 0 naar 50 km/u in 2,9 seconden.

Standaard heeft de Born full-led-verlichting, een sportonderstel, een Virtual Cockpit en adaptieve cruisecontrol met voorspellende gaven. Een head-up display met Augmented Reality, een intelligente parkeerassistent en een 360-graden camera behoren tot de mogelijkheden.

Probeer de CUPRA Born nu zelf

We kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent geworden naar dit nieuwe e-heethoofdje. Hij is vanaf nu verkrijgbaar, dus boek nu makkelijk online je proefrit via de proefritplanner bij een CUPRA Garage in Amsterdam, Rotterdam, Leusden, Zwolle of Eindhoven. Lang hoef je niet te wachten, want als je nu een Born bestelt, kun je nog voor het einde van het jaar rijden en profiteren van 12% bijtelling. Prijzen beginnen bij 37.990 euro voor de Business One en lopen op tot 46.990 euro voor de exclusieve, niet te versmaden Copper Edition One.Advertentie
Meer
Advertentie