Blijkbaar leek de Seat El-Born nog nét iets te veel op de Volkswagen ID.3. Daarom schuift het Spaanse merk zijn eerste volwaardige elektrische auto (de Mii Electric tellen we niet helemaal mee) door naar het sportievere broertje Cupra, zodat zij er nog een extra draai aan kunnen geven. De afsplitsing van Seat kleedt de Cupra Born (dus niet El-Born meer) aan met diverse koperkleurige accenten en past het onderstel aan voor meer sportiviteit.

Specificaties en actieradius Cupra Born

De basisuitvoeringen van de Cupra Born zijn net zo krachtig als die van de VW ID.3, die op hetzelfde platform staat. De vermogens zijn 150 pk en 204 pk. Optioneel is er het e-Boost Performance Pack, waarmee het vermogen groeit naar 231 pk. Deze snelste versie gaat van 0 naar 100 in 6,6 seconden met het kleinere en lichtere accupakket van 58 kWh. Hierbij is de actieradius 420 kilometer. Dezelfde versie met het 77-kWh pakket gaat in 7 seconden naar de 100 en haalt een actieradius van 540 kilometer.

De versie met 150 pk komt 340 kilometer op één lading en de versie met 204 pk moet het 420 kilometer kunnen redden. Het grote verschil met de Volkswagen is het onderstel. Dit zou sportiever zijn afgesteld, net als de rijassistentie. De remmen zijn bovendien groter en om het sportieve gevoel compleet te maken, monteert Cupra kuipstoelen in de Born. Deze stoelen zijn bekleed met gerecycled plastic uit de oceaan. Deze Seaqual-stof gebruikt Fiat ook in de 500.

Toch een andere auto

Als je kijkt naar de vorm van de buitenkant en hoe het interieur is ingericht, is het onmogelijk om er geen Volkswagen ID.3 in te herkennen. Wat betreft de uitstraling is het Cupra toch wel gelukt om een andere auto neer te zetten. Vooral het interieur ziet er een stuk sportiever uit met de donkere basiskleur en de koperen accenten. Uiteraard zijn alle bedieningspanelen vrijwel identiek aan die in de Volkswagen. De prijzen van de Cupra Born volgen later.

Cupra is in Nederland een stekkermerk

Cupra was voorheen altijd het sportieve label van Seat. Je had bijvoorbeeld de Seat Leon Cupra. Een paar jaar geleden ging Cupra zelfstandig verder als sportief automerk. Hoewel Cupra wel auto’s maakt zonder stekker (zelfs een Formentor met vijfcilinder), heeft het merk besloten in Nederland puur en alleen hybrides en elektrische auto’s te verkopen, zoals de Cupra Leon e-Hybrid. Voor Nederland is de Cupra Born dus een belangrijke aanvulling op het gamma.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)