Cupra is sinds dit jaar een op zichzelf staand merk. En bij een eigen merk, hoort een eigen auto. ‘We zijn er vrij zeker van dat we dat gaan doen. Er komt in ieder geval een model dat eerst als Cupra komt’, zei Wayne Griffiths, Executive Vice-President voor Sales en Marketing bij Seat, begin dit jaar tegen TopGear.

Natuurlijk moet het, als het model levensvatbaar moet zijn als puur Cupra-model, een SUV zijn. En omdat Cupra het sportieve submerk is, moet het een SUV-Coupé zijn. Stukje bij beetje begint de Cupra SUV vorm te krijgen.

Waar komt de foto vandaan?

Deze week ontdekte een Spaanse site het werk van een overenthousiaste Volkswagen-medewerker. Een plaatje van de Cupra SUV stond in een presentatie van de Volkswagen Groep. De slide is inmiddels opgeschoond en drie keer raden: de Cupra is nergens meer te vinden.

Helaas voor Volkswagen en Cupra vergeet het internet niets. Hierboven zie je de neus van de SUV en een schets die Cupra eerder bewust liet zien. Ergens volgend jaar verwachten we de eerste beelden vanuit het merk zelf.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear