‘Raval is één van de meest verrassende wijken van Barcelona’, schrijft Cupra over het gedeelte van de stad waarnaar het aankomende productiemodel van de UrbanRebel vernoemd is. Verrassend op meerdere manieren, zo blijkt. In de beschrijving van de Barcelona Tourist Guide staat dat de wijk ‘zeker niet de veiligste buurt’ is en dat het ‘een toplocatie is voor zakkenrollers en andere ongure figuren’. Hier wil Cupra wat aan doen.

Dat doet het merk niet alleen door de naam aan een auto te hangen. ‘Cupra wil een drijvende kracht zijn voor verandering in de wijk. Om deze reden zijn we al in gesprek met instellingen en organisaties in Raval om acties te promoten die jongeren zullen helpen’, zegt Cupra-baas Wayne Griffiths. Die jongeren en hun leeftijdgenoten moet de Cupra Raval zien te enthousiasmeren. Het merk noemt de Raval dan ook ‘de auto voor de nieuwe generatie’.

‘How do you do, fellow kids?’ lijkt Griffiths hier uit te beelden | Foto: © Cupra

Specificaties van de Cupra Raval

Omdat de Raval afstamt van de UrbanRebel zit er wat racebloed in het autootje. Helaas krijgt de Raval niet de specificaties van de UrbanRebel Racing met 435 pk die we een tijdje terug testten. In plaats daarvan krijgt de gewone Raval één elektromotor die het vermogen van 226 pk naar de voorwielen stuurt. Van 0 naar 100 km/u gaat in 6,9 seconden en een volle batterij brengt je 440 kilometer ver.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)