Die zagen we niet aankomen. Cupra haalt nog maar net het doek van de elektrische Tavascan en komt drie dagen later op de proppen met het volgende project. Deze Cupra DarkRebel is een soort tweedeurs shooting brake. Dat is weer eens wat anders dan een crossover voor de massa. Helaas is nog niet bekend hoeveel vermogen Cupra bedacht heeft voor deze bijzondere auto.

Cupra zegt dat de DarkRebel ‘een virtuele sportauto’ is die als ‘showauto gepresenteerd wordt in de Metahype, Cupra’s ruimte in de metaverse’. Snap jij hem nog? Gelukkig zegt het merk ook dat er een ‘fysiek model’ van de conceptauto komt. Of dat fysieke model daadwerkelijk in productie gaat of niet, wordt nog niet verteld.

Jij mag het ontwerp afmaken

Blijkbaar gaat de Cupra DarkRebel straks door de ‘hyperconfigurator’, waar het publiek het uiteindelijke ontwerp mag bepalen. En jij maar denken dat er niets leukers is dan een Lamborghini Revuelto configureren. Om mee te mogen doen, moet je wel lid worden van de ‘Cupra Tribe’. En hoewel dat misschien zo klinkt, hoef je niet je eerstgeborene te offeren om daar lid van te worden.

Leden mogen in drie verschillende omgevingen aanpassingen doorvoeren aan de DarkRebel. Elke omgeving heeft zijn eigen restricties. Zet jezelf schrap, want de omgevingen heten ‘Expontential square’, ‘Exponential cube’ en ‘Exponential infinite’. Het lijkt erop neer te komen dat je de ‘kleuren, materialen en afwerkingen’ kunt aanpassen.

Reacties

  • Melvis heeft op 25 april 2023 geschreven:

    Ferrari is Italiaans hé😉

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)