Kennen we Czinger nog? De 21C is een tweezitter waarbij de passagiers achter elkaar zitten. Dit, de Hyper GT, wordt de tweede auto van het kersverse merk. Het wordt een vierzitter met maar twee deuren. Je had van het merk dat een 2,88-liter V8 bedacht toch niet verwacht dat ze met een gangbaar model zouden komen, toch?

De exacte specificaties van de nieuwe Czinger Hyper GT zijn nog niet bekend. Het merk spreekt over een ‘krachtige hybride aandrijflijn’. Het kan zomaar zijn dat de 2,88-liter V8 uit de 21C in aangepaste vorm ook naar de Hyper GT komt. Of misschien gaan ze net als Koenigsegg voor een knotsgekke driecilinder.

Het heeft er wel alle schijn van dat deze Czinger Hyper GT in productie genomen gaat worden. Blijkbaar is er wel een markt voor ruimere hypercars. Koenigsegg komt met de Gemera en ook het gereïncarneerde DeLorean overweegt een soort shooting brake. Zodra er meer info is, hoor je het van ons.

Czinger 21C V Max

Over de Czinger 21C gesproken, hierboven zie je de V Max. Hij krijgt dezelfde hybride aandrijflijn als de eerste versie met in totaal 1.350 pk als de eerdere versie, maar door zijn gladdere koets moet hij een hogere topsnelheid hebben.

Hoe hard de Czinger 21C V Max dan gaat? Dat zegt het merk nog even niet. In 2021 liet Czinger al weten dat ze werkten aan een aerodynamische versie met een top van zo’n 450 km/u. Zoek het dus ergens in de buurt daarvan.

Van de Czinger 21C worden nog altijd maar 80 exemplaren gebouwd. Kopers kunnen nu dus kiezen of ze de versie met meer downforce willen of deze nieuwe V Max.

Reacties

  • Big mo heeft op 24 augustus 2022 geschreven:

    De Czinger hyper , lijkt verdacht veel op een AUDI ontwerp . Zet er 4 ringen er op , en voila ……

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)