Toch ongemakkelijk. Vraagt je Kroatische maatje of je op bezoek komt met de camper of met de auto zodat hij rekening kan houden met een parkeerplek, antwoord netjes: ‘Dakar’. Kom je daar met je enorme vrachtwagen, is er slechts een piepkleine parkeerplek. Die verstond natuurlijk ‘da, car’. De echte grap is dat iemand salaris betaalt om dit te schrijven.

Het is slechts een van velen scenario’s die zich kan voltrekken als je deze oude Dakar-vrachtwagen huurt om mee te gaan kamperen. Deze enorme unit heeft negen jaar meegereden als servicetruck bij de Dakar-rally. In 2011 mocht de vrachtwagen met pensioen en zijn tijd volbrengen in de zon als camper. Voor 412 euro per nacht kun jij hem huren bij de eigenaar in Vriescheloo, Groningen.

Er gaat een hoop in de oude Dakar-vrachtwagen

Let wel dat je een C-rijbewijs nodig hebt om met de enorme Dakar-vrachtwagen te mogen rijden. Heb je die voorwaarde afgevinkt, hoef je verder met weinig rekening te houden. De camper moet eigenlijk elke route wel kunnen overmeesteren, en buiten de begaande paden heb je stroom van de zonnepanelen en 300 liter water mee. In totaal kunnen er zes mensen meerijden in de Dakar-vrachtwagen. De twee dieseltanks slokken 800 liter op.

Wat kost de grote camper?

Het verbruik van de vierwielaangedreven MAN is ons onbekend, maar het zal allicht meer zijn dan de Hymer van de kampeerplek verderop. Binnenin heb je zaken als een keukentje, een douche en bedden. Parkeer hem naast het zwembad, en je hebt een mooie springplank. Voor 412 euro per nacht kun je de MAN huren bij Camptoo, wat je kunt zien als een AirBnB voor campers en caravans.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear