In eerste instantie dachten we dat Darth Vader z’n Chrysler 300C naar een Duitse tuner had gebracht, maar dat bleek toch niet te kloppen. Dit geval heet Dartz Prozbrom’ Nagel. Marketingtechnisch niet de meest soepel klinkende naam, maar het komt er op neer dat het stokoude Russische merk RussoBalt (van RussoBaltique) is omgedoopt naar een nieuwe merknaam Prombron’ dat dan dit jaar nog is omgedoopt in Dartz Prombron’. Volgens Google-vertalingen: ‘heilige bron’ in het Russisch.
 
Afijn, de mannen van Dartz brachten eerder al een idiote SUV uit – groot en sterk genoeg om er oorlogen mee te winnen: de Nagel is bedoeld om je boot mee te trekken. Tot vijf ton, en 15 meter lengte. Dus een flink bootje ook. Grey Design tekende voor het bizarre ontwerp.
 
Om én een boot voort te trekken, en al die bepantsering mee te zeulen, zal de Nagel worden uitgerust met een motor die 2.000 pk levert. Zodat ie ook gewoon 250 km/u rijdt. Met wat voor een motor dit zal zijn, en welke verdere specificaties dat oplevert, vermeldt het persbericht niet. We snappen ook waarom.
 
RussoBaltique ofwel Dartz verkoopt ook vodka. Natuurlijk. Je voelt ‘m al. Dit kan niet anders dan afkomstig zijn van een roedel stinkrijke en knettergekke Russen die het met z’n allen op een zuipen hebben gezet, om drie uur ’s nachts een potje wilde gaan varen, geen transport konden regelen en nog diezelfde nacht de mannen van Grey Design uit hun bed hebben gebeld met de mededeling: ‘vij villen ennu auto zie me jagggggt kan ztrekken, enne beetze znel…’
 
Mannen van Dartz, Russo, Prombron, Nagel, Baltique of hoe jullie jezelf willen noemen: we geloven het pas als dat ding bij ons voor de deur staat. Tot die tijd is het onzin.
  

Reacties