TopGears favoriete autobouwer uit Letland maakt vandaag alle dictators blij. Je kijkt naar nieuwe foto’s van de Dartz Prombron Black Alligator: het ultieme hebbeding voor iedereen die graag zijn bevolking onderdrukt.

De Mercedes-AMG GLS 63 is de basis voor de Dartz Prombron Black Alligator. De aandrijving komt van een Mercedes 5,5-liter V8 met minimaal 850 pk. Voor de dictator die net zo hard op vermogen kickt als op macht, trekt Dartz de motor uit elkaar en boort hem op. Het resultaat is dan 1.600 pk. Dartz gebruikt Kevlar en koolstofvezel voor de carrosserie. Of met Kevlar bedekt titanium, voor klanten die absolutie bescherming tegen kogels nodig hebben.

En het interieur van de Dartz Prombron Black Alligator?

Het interieur bezorgt elke Greenpeace-activist een hartstilstand. Dartz gebruikt het leer van alligators uit Missouri, neergeschoten door een man genaamd Henry. Optioneel kun je ook kiezen voor het leer van een pijlstaartrog, struisvogel of python. Ja, python.

Alleen het stuur kost al bijna 30.000 euro en heeft gouden knoppen, 292 diamantjes en twee robijntjes. Niet het beertje van het wasmiddel. Wat de Dartz Prombron Black Alligator kost, durven we niet te vragen. Als het stuur al meer kost dan een Volkswagen Golf, kun je wellicht een voorstelling maken.

De optielijst is eveneens fijne literatuur. Ga bijvoorbeeld voor de ‘Anti-Paparazzi Pack’ met sirenes, laserlampen, drone-detectie en een apparaat waarmee je een livestream kunt hacken. Je kijkt nu nog naar teaserfoto’s, maar het definitieve product zal binnenkort helemaal af zijn.

Reacties

  • Chris heeft op 21 december 2016 geschreven:

    Handig zou ook een brandspuit aan boord zijn, daar kun je die vervelende paparazzi lekker mee wegspuiten.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear