Wij hebben het idee dat autofabrikanten soms niet helemaal weten wat ze doen of waar ze mee bezig zijn. Je krijgt dan van die bijzondere cabrio’s waarvan je je afvraagt welke verboden middelen tijdens het brainstormen zijn geconsumeerd. Hieronder ons lijstje van de 10 meest bijzondere cabrio’s ter wereld.

10. Ferrari F60 America (2014)

Wat deze F12, want dat is het eigenlijk, bijzonder maakt, is dat het (naast de one-off F12 TRS) de enige F12 zonder dak is. Daarnaast maken een oplage van 10 stuks, een prijs van 2.500.000 dollar, een compleet andere body en het feit dat hij alleen voor de Verenigde Staten gemaakt is (ter ere van 60 jaar Ferrari in de VS), ‘m ook niet alledaags.

09. Mercedes-Maybach G650 Landaulet (2017)

Maybach was vroeger al een merk dat niet echt zijn best deed om onopgemerkt te blijven. Toen ze met hun kijk op de S-klasse kwamen, dachten we dat deze afdeling een beetje tot bedaren was gebracht. Totdat dit verscheen. De 4×42 was al krankzinnig, maar om ‘m vervolgens ook nog een open dak te geven..? Het Midden-Oosten juichte. Ze waren de enigen.

08. Chevrolet SSR (2004)

Dit model verdient misschien wel de originaliteitsprijs qua looks. Er zijn heel weinig auto’s die hierop lijken en dat maakt deze dan ook erg eh… opvallend. De Chevrolet-pick­ups uit de jaren ’40 waren de inspiratiebron voor deze auto. Doe ons dan toch die oude maar.

07. Lamborghini Aventador J (2012)

‘De Aventador J is geen auto voor mensen die zich druk maken om hun perfect gestileerde haren. Of gezicht’, schreven we ooit. Sterker nog, je gezicht zou waarschijnlijk aan de achterkant van je hoofd terechtkomen als je zonder helm het gaspedaal intrapt. De auto was dan ook gemaakt om zo veel mogelijk monden open te laten vallen en dat lukt nog steeds.

06. Mercedes CLK GTR Roadster (1998)

Veel exclusiever wordt het niet. In totaal zijn er 26 straatlegale versies van de CLK GTR gemaakt, waaronder 6 Roadsters. Misschien wat gek, een roadster-versie van zo’n monster van een auto, maar dat maakt ‘m nou juist zo bijzonder.

05. Eagle Speedster (2011)

Hier worden we blij van. Deze gemoderniseerde, handgemaakte Eagle Speedster is niet alleen een schoonheid, hij rijdt ook nog eens goddelijk. Wat ‘m ook bijzonder maakt is zijn vraagprijs van 900.000 euro. Zonder belastingen…

04. Range Rover Evoque Convertible (2016)

Volgens Land Rover laat de Evoque Convertible je genieten van het beste dat de vier seizoenen te bieden hebben. Oké. Maar geef in het terrein één keer gas en je dure leren bekleding zit compleet onder de modder. Pardon? Hoezo hebben wij het concept van deze auto niet begrepen?

03. Nissan Murano CrossCabriolet (2011)

Nissan was de eerste die het lef had om het dak van een moderne SUV te zagen en twee deuren weg te halen. De auto werd ontworpen voor de Amerikaanse markt en kostte rond de 45.000 dollar. Voor dat geld kon je ook een BMW kopen. Of iets anders. Of je kon dat geld in de fik steken. Eigenlijk allemaal betere opties. Land Rover vond het kennelijk wel een goed idee.

02. Reva Zephyr (2003)

Zephyr : First Charge Nooit geleverd in Nederland, en dat is maar goed ook. Deze ‘auto’ hebben we in 2007 uitgeroepen tot slechtste auto van het jaar. Het elektrische apparaat uit India heeft het formaat van een brommobiel. We moesten een beetje lachen toen Chetan Maini (de oprichter) zei: ‘there is space in the back where you can sit, which is nice for a small family’. Met de nadruk op small…

01. Youabian Puma (2013)

Een giga-cabrio van zes meter lang en meer dan twee meter breed, voortgeduwd door dik 500 pk. Deze auto is gebouwd voor ‘mensen die uniek willen zijn en gek worden van de hedendaagse exoten’. Nou, dat is gelukt. De auto is bedacht door Kabi Youabian, een plastisch chirurg. Nu is het nog de vraag hoe zijn cliënten eraan toe zijn…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)