09. Snelste F1 piststop

1,92 seconden, dat is het record voor de snelste pitstop ooit. Of eigenlijk records. In 2013 deed de pitcrew van Red Bull in die korte tijd een pitstop bij de auto van Mark Webber. En dit jaar deed Williams het nog een keer, precies even snel. Bekijk de video van de snelste pitstop ooit.

08. De snelste grasmaaier

De snelste grasmaaier is in het bezit van Per-Kristian Lundefaret. Die reed 214.967 km/u op het asfalt van Torp Sandefjord Airfield in Noorwegen. Zie je het al voor je?

07. De grootste afstand op twee wielen

Motorrijders niet meegerekend uiteraard. In 2009 reed Michele Pilia zijn BMW 3-serie (E30, cool) een afstand van 371 kilometer rond het Sant’Elia Stadium. De succesvolle recordpoging duurde 13 uur en 34 minuten.

06. De snelste achteruit

De Nissan Leaf is niet de eerste auto die je associeert met een snelheidsrecord. Toch reed Terry Grant in 2012 in een tijd van 1 minuut en 37 seconden de hillclimb van Goodwood, in zijn achteruit. Dat is het snelst dat een auto ooit één mijl heeft afgelegd in zijn achteruit. Het snelst gemeten, tenminste. Zo vaak komt het blijkbaar niet voor.

05. Snelste drift

Als je dacht dat jouw handrembochtje op de parkeerplaats van de Gamma indrukwekkend was, check dit dan. Masato Kawabata zette een drift met 305 km/u. Daar had hij wel een 1.380 pk sterke Nissan GT-R voor nodig, en niet de Renault Clio van mams.

04. Hoogste gemiddelde snelheid

In 2014 ging Mazda rondjes rijden in de 6. 24 uur lang zelfs. Tijdens dit etmaal reden drie Mazda’s een gemiddelde snelheid van 220 km/u. Elk van de 23 bestuurders mocht 1,5 uur rijden. Hiermee zetten ze het record voor hoogste gemiddelde snelheid in 24 uur.

03. Langste limousine

‘s Werelds langste limousine is meer dan 30 meter lang. Hij weegt tien ton en heeft twee V8-motoren nodig om vooruit te komen. Helaas mocht het lange gevaarte niet de openbare weg op. Maar dat maakt niet uit, dat ding heeft een landplatform voor een helikopter op de kofferbak. Echt.

02. Meeste mensen in één auto

De Mini Cooper is officieel een vierzitter. Maar daarmee is het merk bescheiden. In 2012 vouwden 28 mensen zich in een Mini. De klassieke Mini had het oude record van 27 mensen in handen. De limousine hierboven zou dit record met elk gemak breken trouwens.

01. De langste wheelie

763 meter ver reed Mike Kunz op de achterwielen van zijn speciaal geprepareerde auto. De motor ligt achterin voor het gewicht en hij kon door de vloer heen kijken om te zien waar hij reed.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear