Wil je spelen met 400 pk en luisteren naar vijfcilinderzang van de Audi TT RS, maar wil je niet in een kappersauto rijden? Koop dan de Audi TT RS, want dat is geen kappersauto meer. Wil je dan nog twee deuren erbij? Koop dan de nieuwe Audi RS3 Limousine.

Eindelijk is hij hier: de Audi RS3 Limousine. We hoopten al tijden dat hij kwam, want wat is het toch een lust voor het oog. Zelfs mooier dan de Sportback. Bestel hem alleen wel even zonder dat afzichtelijke Quattro-logo in de grille. De nieuwe RS3 heeft de 2,5-liter vijfcilinder uit de Audi TT RS en dezelfde 400 pk. Hij is iets zwaarder, dus het sprintje naar de 100 km/u duurt 4,1 seconden (TT RS: 3,7 s). De topsnelheid is 250 km/u, maar als je het lief vraagt (en extra betaalt), verhoogt Audi dat naar 280 km/u.

En de RS3 belooft een stuk spannender te zijn dan de S3: de stabiliteitsregeling beschikt over een sportmodus die gecontroleerde drifts mogelijk maakt. De RennSport3 is 25 millimeter lager dan de burgeruitvoering. Verder is het gewoon een hele snelle A3 Limousine. Hij komt in de tweede helft van volgend jaar, dat is dan weer niet snel genoeg.

Reacties

  • John heeft op 1 oktober 2016 geschreven:

    Fijn dat je de foto,s niet meer fatsoenlijk kunt zie door het banner et andere toppics rechts (niet dus)

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear