Er zijn mensen die naar buiten gaan, zon zien en gelijk bruin zijn. Andere mensen hebben wat minder geluk en imiteren gelijk een kreeft die te hete chilipepers heeft gegeten als ze overvallen worden door de UV-straling. Als je in de tweede categorie valt, is de Audi S5 cabrio van ABT de ideale auto voor jou. Als de zon dan plotseling doorbreekt, kun je heel snel naar een veilige plek met schaduw rijden.

De redder in nood is de motor in de Audi S5 cabrio van ABT. De V6 turbo is in de ABT-cabrio opgekrikt naar 425 pk. Dat is 71 pk meer dan in de standaard S5 cabrio. Het koppel is ook omhoog gegaan. De 50 nm extra zorgt voor een totaal van 550 nm. Genoeg om die grote brandende bol met lava het nakijken te geven. Dit vermogen komt zelfs heel dicht in de buurt van de Audi RS 5.

Wat maakt de Audi S5 cabrio van ABT zo speciaal?

Je kunt uit veel kleuren met hele mooie namen kiezen als je deze cabrio koopt. Uiteindelijk komt dit allemaal neer op zwart, grijs en wit. Wat misschien wel interessanter is, is de keuze uit de wielen. Je kunt hierbij voor vier verschillende soorten velgen kiezen, waarbij je de keuze hebt uit 19 inch of 20 inch velgen. Er wordt nog gewerkt aan een aerodynamica-pakket, want de mensen bij ABT waren nog druk aan het lunchen toen dit gemaakt moest worden. Dit pakket kun je later op je ABT-cabrio laten monteren.

Verder zijn er binnenin ook een aantal kleine dingen aangepast. Als je instapt, vind je welkomstlichten die het logo van ABT op de grond projecteren. Naast deze lampjes liggen er speciale matten onder je voeten. Oh ja, ABT heeft ook nog speciale ventieldopjes op de S5 cabrio geschroefd.

Dus als de zon je grootste vijand is, heeft ABT de perfecte auto voor jou. Al is het in dat geval waarschijnlijk beter om helemaal geen cabrio te nemen. Is de Alpina B5 dan misschien wat voor jou?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear