De auto's van 2018 waar iedereen naar uitkijkt

Drie hypercars en nog veel meer - dit zijn alvast de lekkerste auto's van 2018

Polestar 1 zwart Nederland
Renault Mégane RS 2017
aston martin valkyrie
aston martin valkyrie
Exclusief: TopGear in de Koenigsegg Regera
Exclusief: TopGear in de Koenigsegg Regera
Lamborghini Urus 2017
Lamborghini Urus 2017
Polestar 1 zwart Nederland
Renault Mégane RS 2017
aston martin valkyrie
aston martin valkyrie
Exclusief: TopGear in de Koenigsegg Regera
Exclusief: TopGear in de Koenigsegg Regera
Lamborghini Urus 2017
Lamborghini Urus 2017

Polestar 1

Polestar 1 zwart Nederland

Je kunt zeuren over het weer. Over de belastingdienst. Over de dure boetes. En over de benzineprijzen. Maar waar je als Nederlander niet over kunt zeuren, is de nieuwe Polestar 1.

Immers, Volvo zegent ons als een van de eerste landen ter wereld met de komst van zijn submerk. De Polestar 1 combineert een verbrandingsmotor en elektromotoren om 600 pk te bieden. Kopen kan niet; je moet een abonnement afsluiten bij Polestar.

Renault Mégane RS

Renault Megane RS 2018

De uiterst vermakelijk Renault Mégane RS krijgt eindelijk een opvolger in 2018. Voor het eerst op een hete hatchback sturen de achterwielen mee en godzijdank blijft de handbak op de optielijst staan.

De 1,8-liter viercilinder produceert 280 pk. Herkenbaar? Jep: het is dezelfde motor als in de Alpine A110. Je mag nog kiezen of je een Sport- of een Cup-onderstel wilt. De laatste keuze komt ook met een sperdifferentieel tussen de voorwielen. En dat wil je. Koop hem in het oranje.

Toyota Supra

Dit jaar zie je de Toyota Supra in zijn definitieve vorm. Hij deelt zijn basis met de BMW Z4 en dat is precies het enige stukje info dat we hebben. Volgens de geruchten wordt de Supra een hybride met techniek uit Toyota’s Le Mans-racer.

Mercedes-AMG Project One

Mercedes-AMG Project One

2018 is een verwenjaar voor hypercarliefhebbers (en wie is er geen hypercarliefhebber?). De Mercedes AMG-Project One accelereert net zo snel als een F1-auto en de topsnelheid ligt boven de 350 km/u. Het 1.6’je draait meer dan 11.000 toeren per minuut om jou meer dan 1.000 pk te bezorgen. Fijn.

Aston Martin Valkyrie

Aston Martin Valkyrie 2018

Veel geheimen verstoppen zich nog onder het wulps gevormde koolstofvezel. Bijvoorbeeld hoeveel vermogen de Aston Martin Valkyrie nu exact produceert. Aston Martin schoot iets voorbij het streefgewicht van 1.000 kilo, maar de pk’s van de 6,5-liter V12 groeiden mee voor de magische één-op-één verhouding als het gaat om vermogen en gewicht. Het vermogensgetal heeft dus sowieso vier cijfers.

De twaafcilinder is afgeleid van de 2,4-liter V8 uit de Williams F1-auto van 2010. Dat blok draait 18.000 tpm; de motor van de Valkyrie maakt iets minder toeren, maar krijgt steun van een elektromotor. Hoe dan ook: idioterie van de bovenste plank.

Koenigsegg Regera

Koenigsegg regera 2018Foto('s): TopGear

Deels ruimteschip, deels rookmachine. De Regera verscheen al op het Goodwood Festival of Speed in 2015, in 2016 reden we met een prototype en in 2017, eh, sprongen we ermee in Need for Speed Payback. Maar in 2018 komt ie dan toch echt.

Het nieuwste hersenspinsel van pk-geweldenaar Christian von Koenigsegg blaast 1.500 pk en 2.000 Nm naar de wielen en is in staat om in no-time 400 km/u te rijden. Dit alles met dank aan een 5,0-liter biturbo V8 en drie elektromotoren. En, heel bijzonder, geen versnellingsbak.

A post shared by TopGear Nederland (@topgear.nl) on

Rolls-Royce SUV

Rolls-Royce SUV

Maak je geen zorgen: het is niet het netvliesverwoestende object hierboven. Dat is slechts een testezel van Rolls-Royce. De SUV ziet er hopelijk beter uit. Hopelijk.

En verder…

Te veel om op te noemen. Aston Martin vervangt de Vantage, de Lamborghini Urus komt na 100 jaar, Ford plakt ST-badges op de Fiesta en Suzuki komt met de Swift Sport.

De langverwachte Alpine A110 komt, Singer perfectioneert de 911 en BMW gaat Le Mans-racen met de M8. De McLaren Senna moet zijn looks gaan compenseren met prestaties.

De beul van een Audi e-tron quattro komt, alsook de BMW i8 Roadster. Verder kunnen laadpaalfanaten hun lol op met de Mercedes-Benz EQ, Jaguar I-Pace en de Tesla Model 3. En dan nog alles wat we vergeten zijn of niet belangrijk genoeg vonden.

Reacties
  1. peter van den bemt zegt op 2 januari 2018 om 22:17:

    Oh. Dat zijn ze ook. Maar behalve jullie zijn er niet zo heel veel mensen die daarom zo vol verlangen naar die auto’s uitkijken. En zeker niet iedereen.

  2. Lars zegt op 2 januari 2018 om 18:39:

    Alfa Romeo in de Formule 1 niet te vergeten!

  3. peter van den bemt zegt op 2 januari 2018 om 16:48:

    hahaha. De auto’s van 2018 waar iedereen naar uitkijkt. En waarom? Omdat, op de Renault na, geen normaal mens die kan kopen? Maar ze zijn zo ‘hot’ om naar te kijken?

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken