Niemand met de achternaam Koenigsegg rijdt daadwerkelijk een Koenigsegg. Alle auto’s, en zelfs de prototypes, worden verkocht. De grote baas, Christian von Koenigsegg, rijdt zelf een Tesla Model S en binnenkort een Tesla Model 3. Zijn vrouw rijdt een Volvo XC90 en een Porsche 911 Targa. Sinds acht maanden heeft de grote baas een nieuwe aanwinst: zijn oude Mazda MX-5 uit 1992. Terug in de tijd, naar de jaren negentig. Enkele jaren voordat de eerste auto van Koenigsegg gebouwd was. Toen reed de grote baas met zijn hoofd in de wind rond in een zwarte Mazda MX-5, met zijn vrouw Halldora als passagier. Al een flinke tijd geleden verkocht hij zijn trotse bezit, maar vergeten kon hij nooit. Minder dan een jaar geleden kwam hij de auto op het spoor, en kocht hij ‘m terug.  
‘Mijn eerste Mazda MX-5 is sinds acht maanden terug in mijn bezit. Onze transportmanager ging naar een autoshow in het Zweedse eiland Öland en daar was een zwarte Mx-5 waarop stond dat ie ooit eigendom was van Christian von Koenigsegg’, vertelt Christian tegen Road & Track. ‘Dus hij belde mij op en ik sprak de eigenaar. Ik betaalde iets te veel om hem terug te krijgen, maar nu kan ik van de auto genieten op warme zomerdagen. Hij is in geweldige staat en is nog zo leuk om in te rijden als ik mij herinner.’
Twee jaar geleden sprak Christian zich eerder uit over zijn Mazda MX-5. Als hij een Regera zou kopen, zou hij het interieur zo samenstellen om op zijn oude MX-5 te lijken. Dat is nu dus niet meer nodig. Zijn testcoureur is trouwens ook gek op de open Mazdaatjes.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear