Ook de snelste persoon ter wereld (voor eventjes nog) heeft een hobby nodig. Koenigsegg-testcoureur Robert Serwanski smijt in zijn vrije tijd graag zijn Mazda MX-5 (NC-generatie) rond de Nürburgring Nordschleife.

Nu zijn de rondetijden van MX-5’jes niet heel best gedocumenteerd, maar we kunnen wel stellen dat dit waarschijnlijk de snelste MX-5 rond de Nürburgring is. Volledig standaard is ie niet meer. Vooral het onderstel werd aangescherpt en de motor werd iets verder uitgewrongen. Daarnaast heeft hij de toerenbegrenzing een paar toertjes omhooggegooid om de schakelmomenten beter uit te laten komen. Dat heet nog eens een voorbereid mens.

En hij gaat er, in twee woorden, achterlijk hard mee. Kijk en je zult nauwelijks kunnen geloven dat dit ‘maar’ een MX-5’je’ is. Hij zette een Bridge To Gantry-tijd (BTG) van 7 minuten en 37,38 seconden. Deze tijd is overigens niet te vergelijken met de tijd van de Porsche 911 GT2 RS; bij de BTG-tijd mist het grootste deel van het rechte stuk.

Robert is overigens niet de enige Koenigsegg-medewerker die iets heeft met de Mazda MX-5. Grote baas Christian von Koenigsegg zou zijn Regera in dezelfde kleuren als zijn Mazdaatje uitvoeren.

Koenigsegg-testcoureur smijt MX-5 rond de ‘Ring

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)