De social media-goeroe van Koenigsegg is binnen het Zweedse hypercarbedrijf rondgegaan om aan de medewerkers te vragen hoe zij hun Koenigsegg Regera het liefst zien. Dit blauwe koolstofvezel monster met gouden accenten weerspiegelt de droom van Christian von Koenigsegg. De blauw-gele-kleurstelling vertegenwoordigt uiteraard de Zweedse vlag.

Maar waarom dat bruine interieur?

Daar zit een bijzondere reden achter. Niet omdat de baas nou zo van rendieren houdt, maar omdat hij ooit met zijn vrouw een Mazda MX-5 (generatie NA) had. En die had een bruin interieur. Door de liefhebbers werd het ook wel het ‘tan’ genoemd. Al is het interieur uit de MX-5 volgens ons een paar tinten lichter. Maakt voor het verhaal niet uit.

De grote chronisch-kale autobouwer koestert dierbare herinneringen aan die trouwe MX-5. Ouwe romantische chauvinist dat hij er rondloopt. Hoe dan ook; het is op zijn minst bijzonder te noemen dat je het interieur van een hypercar – met een prijskaartje van bijna 2 miljoen euro – laat inspireren door een auto van 30.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)