Als George Jetson een wat ruiger soort huis­vader was geweest, had het ons niet verbaasd als hij zich op dit apparaat had verplaatst in plaats van in zo’n braaf ruimteschip. Dit is de Bandit9 L-Concept, en in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is het geen prototype. Je kunt ’m gewoon kopen. Bandit9 is een eigenwijze motorbouwer uit ­Singapore. De ‘9’ in hun naam verwijst naar het feit dat ze van elke malle creatie die ze verzinnen slechts negen stuks produceren. Zo ook van deze L-Concept.

Geïnspireerd door sciencefiction

‘De Bandit9 L-Concept is een hommage aan onze favoriete sciencefictionfilms’, aldus Bandit9. ‘Hij is gemaakt met hetzelfde doel: opwinden, vooruitblikken en de mensheid verder helpen.’ Dat laatste lijkt ons wat overdreven, al voelen we het ­creatieve, fantaserende deel van onze hersenen fysiek groeien bij elke blik die we op deze L-­Concept werpen. Het ding is van onder tot boven handgemaakt. De tank, het zadel en het frame bestaan uit één stuk en zijn opgetrokken uit roestvrijstaal. Eronder hangt een luchtgekoelde 125-cc eencilinder, gehuld in een behuizing die werd ‘gemodelleerd naar de reactor van de USS Enterprise’ en zo’n 60 uur kost om te maken. De uitlaat? Die zit aan de onderkant en is nauwelijks zichtbaar.
De achterwielophanging bestaat uit twee horizontale dempers. Een uniek stuur met naar binnen gerichte handgrepen groeit uit de doodsimpele voorvork; kleine tuimelschakelaars prijken op de uiteinden van de handvatten. Aan de voor- en achterkant priemen led’jes de duisternis in.

Wat mag je dat gaan kosten?

Snel is de Bandit9 L-Concept niet – hij bereikt 110 km/u – maar straatlegaal ook niet, dus dat scheelt. Wil je er toch een hebben om je woonkamer op te leuken, wees dan snel: op het moment van schrijven zijn acht van de negen exemplaren vergeven. Oh, je bent net geen 10.000 euro kwijt, maar dan wordt hij wel netjes thuis gebracht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear