Waar designers bij echte auto’s zo veel mogelijk hun best doen om alle technische delen te verstoppen, doen motoren er vaak maar weinig aan om hun technische delen te verhullen. En dat maakt Lego Technic zo perfect voor motoren; het is makkelijker om met deze blokjes technische onderdelen na te maken dan glad plaatwerk en lastige koplampen.

Kijk maar naar deze nieuwe Yamaha. Komt goed overeen met de echte motorfiets, toch? Check even de details zoals de radiator achter het voorwiel, de dempers of de koplampen. De Lego-set krijgt de adviesleeftijd 18+ en hij bestaat uit 1.478 onderdelen. Eenmaal klaar meet de Yamaha MT-10 SP van Lego net geen 45 centimeter, net als de BMW M 1000 RR van Lego.

Wat kost de Yamaha MT-10 SP van Lego?

Zoals je van Lego Technic gewend bent, bewegen zaken als de motor en de ophanging echt. Ook zou de transmissie met drie versnellingen gedetailleerd zijn nagemaakt. De Yamaha MT-10 SP van Lego is vanaf 1 augustus dit jaar leverbaar en moet 229,99 euro kosten. Dat is 20 euro minder dan de motorfiets van BMW. En bijna een derde van de duurste Lego Technic-set ooit.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie