Dit is het soort willekeurige troep waarvoor het internet is uitgevonden. Niet alleen is het bedrijf Kalashnikov (ja, van de machinegeweren) een eigen YouTube-kanaal begonnen, de introvideo bestaat uit twee Griekse goden die elkaar proberen om te leggen met geweren en granaten. Wat ze op het kanaal doen? Schieten met geweren. Heel veel geweren.

Ze zijn op zoek naar de beste plek om te schuilen achter een auto wanneer iemand het vuur opent. Voor het uiterst wetenschappelijke experiment parkeren ze een oud Russisch hok in de sneeuw met wat karton erachter. De conclusie is een voorspelbare: achter het motorblok heb je het minste last van kogels. Het achterwiel (en waarschijnlijk de remmen en het differentieel) biedt ook bescherming.

Tot slot vuren ze een raketwerper op de auto af. Wanneer dat gebeurt, kun je het beste maar zorgen dat je heel, heel ver uit de buurt bent. Door de enorme knal ben je eigenlijk nergens veilig in of om de auto. Van de arme Moskvich 412 is niet veel meer over, op de achterste ruit na, die is als één geheel uit de auto geblazen. Oh, en wist je trouwens al dat Kalashnikov ook auto’s wil gaan bouwen?

De beste plek om te schuilen bij een schietpartij

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear