Zouden aliens op andere planeten ook in snelle sportauto’s rijden? Of houden ze het liever bij het mandje van een kinderfiets? Ze kunnen in ieder geval een beginnetje maken met het koolstofvezel van Lamborghini, dat aan boord van het International Space Station ligt. Het project is echter niet volledig gericht op de auto-industrie. Lamborghini wil de medische wereld een dienst bewijzen, en dat doen ze door het testen van hun nieuwe materialen.

Materialen van koolstofvezel van Lamborghini in de ruimte

Automobili Lamborghini en het Houston Methodist Research Institute begonnen twee jaar geleden een onderzoek naar composietmaterialen van koolstofvezel. Een Northrop Grumman Antares-raket, die op 2 november werd gelanceerd, droeg dat materiaal bij zich. Hij bracht het naar het International Space Station. Het doel hiervan is vooral om te testen hoe de verschillende materialen op de omstandigheden in de ruimte reageren. Zo kan Lamborghini aanpassingen doorvoeren voor medische applicaties; en natuurlijk voor hun eigen auto’s.

Twee jaar geleden tekende Stefano Domenicali van Lamborghini een overeenkomst met Mauro Ferrari. De man met de naam van de grote concurrent was toen CEO van het onderzoeksinstituut en is nu directeur van de European Research Council. Het project richt zich op het bestuderen van de biocompatibiliteit van de composietmaterialen. Ze proberen uit te vinden of het materiaal bruikbaar is voor protheses en verschillende apparaten. ‘We zijn erg trots’, zei Stefano Domenicali. ‘Lamborghini is het eerste automerk ter wereld dat onderdelen naar het ISS stuurt voor wetenschappelijke doeleinden.’

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie