De duurste Land Rover van Nederland – en het is niet eens een SVR. Het is een Land Rover Range Rover Holland & Holland. Ah, een speciale uitvoering voor Nederland, met een koelvak voor je verse haring en een vaasje voor je tulpen?

Niets van dat. Holland & Holland is een schietijzerproducent uit Londen. In 2014 schoot de gewerenfabrikant Land Rover te hulp voor een speciale uitvoering van de Range Rover LWB. Daarvoor pakte Holland & Holland een Range Rover Autobiography Black (vanaf 213.680 euro). De duurste uitvoering schiet sowieso al niet tekort, maar H&H doet er nog een schep bovenop.

Hoe dan?

Achterin gaat de Range Rover volledig privéjet. Door de grotere wielbasis (LWB) groeit de beenruimte met 186 millimeter en de stoelleuning leunt met 17 procent achterover. De gegraveerde deurgrepen zijn kunstwerkjes op zich. Achterin de kofferbak vind je een speciale koffer voor je geweren van Holland & Holland. In Nederland zijn die verboden, dus dat schiet niet veel op. Wellicht handig voor je airsoft- of paintballgeweren.

Hoe snel is de Range Rover?

Aan de 5,0-liter V8 doet Holland & Holland niet zoveel. 510 pk is immers genoeg vuurkracht. In 5,5 seconden schiet ie naar de 100 km/u en de topsnelheid van 250 km/u.

Wat kost de duurste Land Rover van Nederland?

In het VK kost de groene beul omgerekend 195.000 euro. In Nederland kost deze Land Rover Range Rover Holland & Holland met alle belastingen 329.500 euro. Pfoe. Misschien wil je baas een maandje loon voorschieten..?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie