De duurste Volkswagen die in Nederland verkocht is in 2022? Dan denk je al snel aan een Touareg, misschien wel een snelle R-uitvoering (niet te verwarren met de R-Line, de droom van elke leaserijder) die via grijze import is binnengekomen. Nee, de duurste Volkswagen is een minder voor de hand liggende optie, maar wel eentje met een 2.0 TDI met ruim 200 pk.

De duurste Volkswagen van 2022 is een Multivan, dus een Transporter met stoelen achterin. Het gaat hier nog om het T5-model, niet de nieuwe Multivan T6. Volgens de kentekengegevens gaat het om een blauw exemplaar, de foto’s hierboven zijn slechts ter referentie.

Wat kostte de duurste Volkswagen die verkocht is in 2022?

De catalogusprijs van deze Volkswagen-bus is volgens de RDW maar liefst 146.411 euro. Net geen 40.000 euro ging naar de fiscus in de vorm van BPM. Daarbij moeten we zeggen dat ie wel kort geregistreerd is geweest in het buitenland, dus wellicht dat hij met de kop eraf is gekocht.

De op één na duurste? Dat is een Volkswagen California van 140.601 euro, ook een Transporter dus, maar dan als camper. Nummer drie en vier zijn ook weer respectievelijk een Multivan en een California. Pas nummertje vijf is een Touareg met een dieselmotor.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear