De Venom F5 is klaar voor openbare consumptie, en tjonge – er is nogal wat om te consumeren. De hoofdingenieur van de F5, John Heinricy, heeft de auto officieel afgetekend door middel van een hogesnelheidsrun van ruim 434 km/u. Dat zijn de betere werkdagen, dunkt ons. Dat is overigens niet eens de topsnelheid van de Hennessey Venom F5.

De technische ontwikkeling van de 1.816 pk sterke V8-hypercar is nu voltooid. De motor, de remmen en de ophanging zijn er allemaal klaar voor. Meneer Hennessey is tevreden en is klaar om te beginnen met het bouwen van de 24 klantenauto’s.

‘Tijdens de laatste validatie van de F5 zijn we de 434 km/u gepasseerd en we zijn van plan om tegen het einde van het jaar onze reis voort te zetten naar 480 km/u’, zei baas John Hennessey. Ze jagen nog steeds op het magische getal van 300 mijlen per uur – wat neerkomt op 482 km/u. Maar als de auto helemaal klaar is, waarom hebben ze dat ding niet gelijk naar de topsnelheid gejaagd? Om Jaws te parafraseren: ze hebben een grotere landingsbaan nodig.

Aan het einde van dit jaar komt de recordrun

Zodra eerste paar klanten een F5 in handen hebben, zal Hennessey er nog een voor zichzelf bouwen om te gebruiken als een testezel. Het einde van 2022 wordt gezien als een goed moment om voluit te gaan. ‘Met de productie van klantenauto’s zullen we maar liefst 12 voertuigen per jaar afmaken’, zei Hennessey. Er worden er in totaal slechts 24 gebouwd, en elk exemplaar – kost 1,8 miljoen euro per stuk zonder belastingen – heeft al een baasje.

De 6,6-liter gemodificeerde twin-turbo V8 met de bijnaam ‘Fury’ levert niet alleen 1.816 pk, maar ook een koppel van 1.617 Nm. De begrenzer gaat zijn werk doen bij de 8.000 tpm. En we weten ook dat Hennessey ‘nog een paar verrassingen voor de F5 plant, inclusief de Track Pack-verbeteringen, plus iets anders dat letterlijk niet van deze wereld is’. Gaan ze Fast & Furious achterna de ruimte in?

Is de Hennessey Venom F5 de snelste auto ter wereld?

Het ligt er een beetje aan hoe je het bekijkt. De Bugatti Veyron Super Speed 300+ haalde eerder al 482 km/u, maar dit was niet tijdens een officiële meting. Het wereldrecord is dus nog in handen van Koenigsegg met net geen 460 km/u. Overigens is de verwachting dat de Koenigsegg Jesko Absolut sneller dan 500 km/u gaat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)