Mazda wil een nieuwe Mazda 3 MPS. De wereld wil een nieuwe Mazda 3 MPS. Alleen de mensen die verstandige financiële beslissingen moeten nemen bij Mazda, willen geen MPS. En dat is jammer, want blijkbaar is er een turboviercilinder met 350 pk en 490 Nm die in de neus van de nieuwe hatchback past, zo bewijst de nieuwe Mazda 3 TCR.

De Mazda 3 TCR is een raceauto die voldoet aan de eisen van het TCR-kampioenschap. We zullen je de details besparen, maar de auto’s in dit kampioenschap hebben een viercilinder, voorwielaandrijving en ongeveer 350 pk. Volkswagen, Audi, Seat, Lync & Co, Honda en Hyundai bieden al auto’s aan voor deze competitie.

Welke motor er precies in de Mazda 3 TCR ligt, verklapt Mazda niet, alleen dat hij aan een sequentiële zesbak hangt. De motorinhoud mag maximaal 2,0 liter zijn, dus het zal niet de bekende 2,3-liter viercilinder uit de vorige MPS zijn. Hoe dan ook: 350 pk en 490 Nm klinkt als lekkere getallen voor een straatlegale versie.

Voor zijn transformatie naar TCR-racer groeiden de wielkasten van de Mazda 3 flink, de uitlaat verhuisde naar het midden en achterop prijkt een flinke spoiler. Een setje 18-inch Rays-velgen met Michelin-banden vullen de kasten goed. Prijzen worden niet genoemd, maar meestal liggen de prijzen van TCR-racers rond de euroton.

Mag ik de Mazda 3 TCR kopen in Nederland?

Als je afreist naar Amerika, kun je ongetwijfeld een exemplaar kopen. Mazda Nederland gaat de TCR in ieder geval niet aanbieden, zo meldt een woordvoerder aan TopGear. Volgens Mazda Motorsport komt de nieuwe 3 TCR in aanmerking voor 36 TCR-kampioenschappen wereldwijd. Dus als je er eentje haalt, mag je waarschijnlijk gewoon met de TCR-rondes in Nederland meedoen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)