De naam Richard Patterson zal je waarschijnlijk niet veel zeggen, maar zijn uitspraak over een voormalige Guatemalteekse president ken je wel zonder dat je het weet: ‘Als het lijkt op een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend.’ Nu lijkt deze Mobilize Duo niet op een 2CV, maar wel als twee druppels water op een Renault Twizy. Toch noemt Renault het ‘een nieuwe visie op de stedelijke mobiliteit’.

De Mobilize Duo is gemaakt van een buizenframe waar carrosseriepanelen tegenaan zijn gemonteerd. Om kosten te besparen, zijn de voor- en achterbumper precies hetzelfde en zul je op de bumpers en de zijskirts geen krasjes zien door een speciale kunststofkorrel. Wel zo handig als je puber hiermee naar de middelbare school scheurt. Daarnaast kan je kroost pochen met deuren die verticaal naar voren openen, net als bij de Twizy.

Topsnelheid van de Mobilize Duo

Het hoofdthema van de Duo is duurzaamheid. Zo wordt hij voor de helft gebouwd van gerecycled materiaal en kan hij aan het einde van zijn leven voor 95 procent opnieuw gebruikt worden. Natuurlijk krijgt de Mobilize Duo dan ook een elektromotor. Die komt in twee varianten: een met een topsnelheid van 45 km/u en een die 80 km/u moet halen. Inderdaad, ook alweer net als de Twizy. Cijfers over het vermogen en koppel deelt Renault niet, alleen dat de Duo ‘levendige prestaties’ biedt.

In de Mobilize Duo is plaats voor twee personen die achter elkaar zitten. Het belangrijkste bezit van je kinders, hun smartphone, kunnen ze aan het dashboard ophangen als een echte pakketbezorger. Daarnaast is er een USB-aansluiting om wat van je elektrische actieradius in je telefoon te stoppen. De Duo zelf opladen doe je of met een stekker thuis, of met een Type 2-stekker.

Nog meer concepten

Mocht je je afvragen wat er met een heftruck gebeurt wanneer hij op vakantie is, dan heeft Renault het antwoord. Naast de Mobilize Duo introduceren ze namelijk ook de Solo conceptcar. Deze eenzitter moet een verlengstuk van je lichaam zijn met drie wielen eronder. Hij gaat maximaal 25 km/u en je bestuurt hem met een joystick.

Daarbij houdt het feestje nog niet op. Volgend jaar krijgt de Duo er een broertje bij, genaamd Bento. Hij is de blokbezorger in de familie. Om je een beeld te geven: het is de versie op de eerste foto in de galerij. In de doos die achter op de auto is gemonteerd, past bijna 700 liter aan spullen. Ook hij wordt volledig elektrisch. Wat de nieuwe Twizy-vriendjes moeten gaan kosten is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)