Goed nieuws! Noble komt met een verse lading autotrivia om mensen mee lastig te vallen op verjaardagen en partijen. ‘Wist je dat de oude Noble M12 de achterlichten van de Ford Mondeo gebruikte en dat de nieuwe Noble M500 de achterlichten van de Citroën C4 Spacetourer krijgt?’ Gegarandeerd ben je de interessantste gast.

Een lastig publiek? Zeg dan dat de koplampen van de oude Corvette C7 komen. En dat de motor van de Ford GT komt – maar dan wel met een handbak! En voor de liefhebbers is er zelfs een ouderwetse trekstok als handrem. Jazeker, de nieuwe Noble M500 wordt weer een uitstekend modderbloedje.

Komt de Noble M500 je bekend voor?

Het design van de Noble M500 was in grote lijnen al bekend. Al in 2018 onthulde het Britse automerk de auto, maar toen nog met de boodschap dat ze de 3,0-liter V6 van Ford met een automaat zouden gebruiken. Inmiddels zijn de plannen omgegooid en komt het vermogen van de 3,5-liter biturbo V6 uit de Ford GT. Het vermogen zal ruim 550 pk bedragen.

Niet alleen de transmissie is conventioneel. De Noble M500 is niet rond een hightech koolstofvezel monocoque opgebouwd, maar staat op een stalen frame met daaromheen een glasvezel carrosserie. De prijs zou hierdoor rond de 180.000 euro moeten liggen, exclusief belastingen. De grote vraag is dan of jij iets unieks als dit zou verkiezen boven een Audi R8 of een Porsche 911 Turbo.

De Noble M600 is er ook nog

Je zou het bijna vergeten, maar Noble produceert momenteel ook nog andere auto’s. Een paarse Noble M600 had bijvoorbeeld nog een rolletje in de nieuwste Fast & Furious. Deze supercar heeft een 4,4-liter V8 van het merk Judd. De M500 moet het vriendelijkere broertje van de M600 worden, zowel voor de portemonnee als in het gebruik.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)