Al een paar jaar hebben we kunnen genieten van de Noble M600, een bijzonder hete machine waarmee je Ferrari's op hun nummer kunt zetten en hun bestuurders verward kunt achterlaten ('wat was dát?'). Nu is er smakelijk nieuws: de targaversie van Noble's knalmachine, die al even in de pijplijn zit, is inmiddels af. Noble hoopt dat ie aan het eind van de zomer op de weg kan verschijnen.

Buiten het dakje is de auto geheel hetzelfde aan de M600 zoals ie vier jaar geleden geïntroduceerd werd. Dat wil zeggen: een strak en bruut uiterlijk, een behoorlijk lichte constructie met veel koolstofvezel (hij weegt iets meer dan 1.200 kilo), weinig tot geen elektronische hulpjes en een 4,4-liter V8 van Yamaha met twee turbo's en 650 pk. Hiermee is de M600 Speedster tot dezelfde prestaties in staat als de dichte versie, wat betekent dat ie van 0 naar 100 km/u gaat in 3,0 seconden en een topsnelheid van 360 km/u kan aantikken. Je kunt kiezen uit een flippertransmissie of een handgeschakelde bak.

Allemaal prachtig, en we geloven heus dat er een handvol mensen zal zijn die dit pure, handgebouwde beest verkiezen boven een technologisch beladen Ferrari 458 of McLaren 650S. Maarre, klein praktisch puntje: als je dat dakpaneel eruit hebt gehaald, waar laat je het dan? Noble zegt er niets over, behalve dat het dakje 'opbergbaar' is. We hopen dat ze niet 'op een plank in je garage' bedoelen.

Reacties

Meer van TopGear