Ze komen niet vaak voor, maar wanneer ze er zijn, is het feest. We hebben het over de supercars van het Britse Noble. Ongeveer eens in de tien jaar bouwt het kleine merk uit Leicester een klein aantal auto’s. Dit is de volgende in die rij: de Noble M500. Het bedrijfje blijft ook bij dit model dichtbij het credo ‘waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?’

Wat een beetje vreemd is aan de M500, is dat hij minder sterk en minder snel is dan zijn voorganger, de M600. Noble ziet in dat het allesverslindende beest dat de 600 is, misschien wat te ruig is. Daarom is de grote Volvo V8-motor ingeruild voor de 3,5-liter V6 Ecoboost van Ford. Samen met twee turbo’s zorgt de V6 voor een vermogen van 507 pk dat allemaal naar de achterwielen gaat.

Simpliciteit in de Noble M500

Als je vindt dat het interieur van supercars tegenwoordig te ingewikkeld is, dan is de Noble M500 een supercar voor jou. Er zit een echte handrem in en een handgeschakelde versnellingsbak. Verder zijn er twee schermen in het midden en eentje voor de bestuurder. Je wilde nog meer basic-elementen? Wat dacht je van geen rij-assistentie op een klein beetje traction control na? Zo wordt de M500 een echte old school supercar.

En dan de prijs. De Noble M500 zit op dit moment nog in zijn prototypefase. Daarom is er nog geen prijs vastgesteld. Het bedrijf zegt wel dat de M500 een richtprijs krijgt van 150.000 pond, wat omgerekend ongeveer 175.000 euro is. Wordt het daardoor een instap-supercar? En hoe rijdt het ding eigenlijk? Daar kom je in de video hieronder achter.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie