Als twee druppels water, deze Renault Clio RS18 en de F1-auto van Renault. Nee, echt. Volgens Renault is de gelimiteerde uitvoering geïnspireerd op de F1-bolide van Renault Sport Formula One Team. Misschien op het binnenste van de uitlaat?

Je herkent de Renault Clio RS18 aan de totale absentie van lichtweerkaatsing. Noir Profond, noemt Renault de kleur. Zelfs de belettering en de logo’s zijn zwart uitgevoerd. Lekker sinister. Binnenin krijg je koolstofvezel (of iets wat daar op lijkt) ventilatieopeningen, een stuur met leer en alcantara, en Renault Sport-vloermatten.

Specificatie Renault Clio RS18

Het onderstel komt van de knetterharde Trophy – dus doe even een druppeltje secondelijm op je vullingen. De motor produceert als vanouds 220 pk en gooit dit via een zestrapsautomaat naar de voorwielen. De Akrapovič-uitlaat zorgt voor fijn gebrul – luister hieronder maar.

Prijs Renault Clio RS18

Van 0 naar 100 km/u doet ie in 6,6 seconden en de topsnelheid is 235 km/u. De prijs van de Renault Clio RS18 volgt nog, verwacht een schepje bovenop de normale prijs van 32.190 euro.

Geluid van de Akrapovič-uitlaat

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)