Wist je dat in de meest gemiddelde gemeente van Nederland de dikste Porsches worden gebouwd? De legendarische Porsche-verdikker Akira Nakai (of Nakai-San) was de afgelopen week in het pittoreske Woerden te vinden om daar de derde Nederlandse Rauh-Welt Begriff Porsche in elkaar te sleutelen.

De groene creatie is voor een klant in Noorwegen en volgt het vaste receptuur: wielkasten waar je een helikopter op kunt landen en wielen met banden die bij de productie de oliereserves doen kelderen. Voor Rauh-Welt Begriff-begrippen (tongbreker!) is de achterspoiler nog vrij subtiel.

De 4,0-liter flat six is aangepakt door APP Racing en gooit zijn decibels naar buiten door een bijpassende uitlaat. Het geluidsniveau schommelt waarschijnlijk ergens tussen ‘godallemachtig’ en ‘heilige poep’. De bouwer belooft ons nog een video, dus gebruik voor nu nog maar even je fantasie. De Porsche 911 (964) krijgt voor de veiligheid een rolkooi en dikke kuipstoelen van Recaro.

De zaken gaan goed voor Rauh-Welt Begriff Europe: volgend jaar komt Nakai-San nog tweemaal naar Nederland om twee RWB Porsches te bouwen. Spotten? Volg gewoon de rooksignalen van de kettingrokende Japanner.

Foto’s: Tycho Maas

Reacties

  • topgear2023 heeft op 19 november 2023 geschreven:

    Zo zouden de nieuwe 911`s eruit moeten zien! i.p.v de moderne karikaturen die Porsche nu produceerd. Dan zou het merk nog meer auto`s verkopen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear