Toen 146 aspirant-automobilisten eerder deze week nagelbijtend bij het CBR in Leeuwarden aankwamen om hun theorie-examen af te leggen, stonden ze voor een dichte deur. En die bleef dicht. Echt: de medewerkers van het CBR kregen de deur niet open.

Dat klinkt (en is) nogal lollig, maar ook wel logisch als je bedenkt dat het CBR zijn panden goed beveiligt om fraude tegen te gaan. Een glitch kan er blijkbaar zomaar voor zorgen dat de boel stevig op slot blijft.

Per trein naar andere locatie

‘De deur van het examencentrum van het CBR in Leeuwarden gaat inderdaad niet open. Dit betekent dat de theorie-kandidaten vandaag geen examen kunnen afleggen in Leeuwarden’, bevestigt woordvoerder Patricia Arkesteijn tegen de Leeuwarder Courant. We weten niet of jij nog weet hoe het voelde om je theorie-examen te doen, maar laten we zeggen dat je dit soort tegenslagen er niet bij kunt gebruiken. Aan de andere kant: misschien was het voor sommigen wel een opluchting en een onverwacht zorgeloos dagje vrij.

Wie wilde, kon op kosten van het CBR met de trein naar Groningen om daar alsnog examen te doen. De andere optie was dat je in Leeuwarden een nieuwe afspraak inplande. De praktijkexamens gingen overigens wel gewoon door; die werden gestart en afgehandeld op de parkeerplaats in plaats van in het gebouw.

Foto: Pixabay/Kristy Marett

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear