Zoek jij een auto die (bij stilstand) meer neerwaartse druk genereert dan de F1-auto van Max Verstappen? En waar de betrouwbaarheid van de Honda-motor bij Red Bull nog moet blijken, bewees deze gevleugelde Multipla zich lang en breed met een respectabele tellerstand van 227.494 kilometer. In 2017 reed de Fiat Multipla RedFool nog probleem loos naar Boedapest en terug.

De befaamde kleurstelling versterkt het karakter van de Multipla. De gele kleur accentueert de vissenkomachtige vergroeiing op bovenkant als nooit te voren en niet eerder vielen de enorme buitenspiegels zo op als nu. Een verse laag glibberig bandenzwart zorgt voor minder luchtweerstand bij de wielen. De geavanceerde 1,6-liter benzinemotor pompt 103 pk naar de voorwielen.

Bij de allesverwoestende topsnelheid van 170 km/u genereert de woeste achterspoiler 800 kilo downforce (bij benadering – houd rekening met een afwijking van ongeveer 100%). De gaten in de bekleding geven aan dat er goed gescheurd is in deze Fiat Multipla RedFool. Een DTM-uitlaatsierstuk siert de achterkant – het aanzicht voor de meeste andere weggebruikers.

De Fiat Multipla RedFool staat te koop in Nuth met een vraagprijs van 1.400 euro en heeft recentelijk nog een grote beurt gekregen. Als je nagaat dat een F1-auto ongeveer 7 miljoen euro kost, is dit een koopje.

Iedereen bedankt voor de tips!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear