Als je jezelf als tuner ‘Retro Designs’ noemt, creëer je een flink verwachtingspatroon. Daar doen ze overigens volledig aan met deze gerestaureerde Chevrolet C10 pick-up. Volgens de tuner is hij ontworpen ‘voor moderne rijomstandigheden’. Wordt knap lastig met die verlagingsset en amper profiel op de banden wanneer je een drempeltje tegenkomt, maar dat is voor latere zorg.

De compleet zwarte Chevrolet C10 stamt uit 1984. Hij is gemaakt om ‘plezierig alles wat op zijn pad komt te tackelen’. We kunnen je verzekeren dat je lekkerder van je plek zal komen in de gerestaureerde Chevrolet pick-up. Retro Designs ruilt de 4,1-liter zescilinder in voor een dikke V8-motor. En da’s een behoorlijk pittig blokje.

Specificaties van de gerestaureerde Chevrolet pick-up

De motor waar we het over hebben is de grote LS1 V8 die goed is voor 330 pk. Daaraan vast zit de versnellingsbak die ook in de Corvette C6 uit 2005 ligt (de 4L65E, voor de kenners). Ook krijgt de gerestaureerde Chevrolet pick-up een nieuwe kabelboom en betere remmen. Hij komt in de kleur ‘fierce black powder coat’ en van binnen is er lederen bekleding en een dikke audioset.

Het hele restauratieproces van de C10 duurde acht maanden. Voor zo’n gerestaureerde Chevrolet pick-up ben je tenminste 180.000 dollar kwijt. ‘De C10 is een van de bekendste pick-ups ooit gemaakt. Om dit model te mogen restaureren en verbeteren met de beste technologie was een geweldige ervaring’, zegt de grote baas van het tuninghuis, Daniel Valjevac.

Reacties

  • Lsx heeft op 18 december 2022 geschreven:

    Wat een grap, een LS1 levert minimaal 375 pk in standaardvorm, als retrofit met betere in en uitlaat in de regel wat meer. De versnellingsbak uit de genoemde Corvette is een trans axle bak, hier zit de bak gewoon direct achter de motor. Er lijkt eerder sprake van een gewone truck motor met bijbehorende bak en een ls-1 achtige inlaatspruitstuk, dan klopt die 330 pk ook weer en dat is voor deze auto ook voldoende.. Zo’n C10 is erg eenvoudig te restaureren, de onderdelen en de motor en upgrades zijn tamelijk goedkoop. Deze truck met deze specs laat je custom made gewoon voor de helft klaar maken, en dan is er nergens op bespaard.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)