Je zou het heiligschennis kunnen noemen om een V8-motor uit een Corvette te halen, want daarmee verwijder je het bonkende Amerikaanse hart. Toch is dat precies wat deze tuners deden. De koppelrijke V8-motor verdween en een hoogtoerige wankelmotor met drie rotors kwam ervoor in de plaats. Normaal zie je het juist andersom.

De aanpassingen aan de Corvette driftauto

Ze gebruikten voor de motorwissel niet de 13B uit de RX-7, maar een 20B-rotatiemotor met drie rotors. De motor zit vast aan een enorme turbocharger. Voor nog wat extra pit voeren ze de drifter met E85-racebenzine. De auto is goed voor 800 pk, maar als de turbodruk nog wat omhoog gaat, moet 1.000 pk haalbaar zijn. Schakelen gaat trouwens via een sequentiële zesbak.

Bij driftauto’s leg je de radiatoren achterin, omdat er weinig lucht op de voorkant van de auto komt als je zijwaarts gaat. Daarnaast drukt het extra gewicht op de achterwielen voor betere tractie tijdens het driften. De achterkant is een buizenframe geworden om beter eventuele driftfoutjes te incasseren. De rest van de koets is gemaakt van koolstof-kevlar en is gebaseerd op een Corvette C6 Z06.

Specificaties van de Corvette driftauto

Vlak achter het voorwiel komen de drie pijpjes naar buiten. Dit is aan de ene kant pure noodzaak, omdat de bodem van de auto volledig vlak is, maar daarnaast geeft de tuner ook toe dat het geluid er extra lekker door wordt. Daar heeft hij helemaal gelijk in.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie