De ruiten van je auto krabben doe je niet voor je lol. Doe je dat wel? Mail dan even zodat we je kunnen bellen voor als het weer raak is. Nu het officiële einde van de winter eraan zit te komen, hopen we dat we steeds minder gebruik hoeven te maken van de ijskrabber. Volgens meteoroloog van Weeronline, Jaco van Wezel, kun je de krabber voorlopig nog niet opbergen.

Van Wezel sprak over het weer in februari met het AD. Volgens hem is het weer aan het begin van de maand wisselvallig: de ene keer zon, de andere keer regen. Wat wel blijft, zijn de harde windvlagen. Pas daar dus voor op wanneer je de weg op gaat. Dat moet in de tweede helft van februari minder worden. Helaas komt er dan een ander mogelijk gevaar om de hoek kijken; mist en laaghangende bewolking.

De krabber mag weer in de aanslag

Daarnaast kan het in het tweede deel van februari kouder worden. Dat zou met name tijdens de heldere nachten moeten zijn. Dan kan het zelfs licht vriezen. Van Wezel zegt hierover dat je ‘de ruitenkrabber vooral in de tweede helft van de maand soms wel nodig zult hebben’. Voor deze maand zijn we dus nog niet van de vastgevroren autoruiten af.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie