Eerder deze week leerde je dat je de zonneklep omlaag moet doen als je de verwarming op de voorruit van je auto zet. Nu hebben we nog een klein trucje om je leven wat makkelijker te maken, iets wat zeker niet iedereen weet. We durven het geen lifehack te noemen, omdat het waarschijnlijk de manier is waarop de ontwerper van de ijskrabber het ooit bedoelde. Wij waren gewoon te stom om het ons te realiseren.

Als er maar een dun laagje ijs op de ruit zit, kun je gerust krabben zoals je gewend bent. Maar als de laag ijs iets hardnekkiger is, gebruik dan eerst de achterkant van de krabber. Ga eerst horizontaal met de achterkant langs de ruit om de helft van de ijslaag weg te krabben. Draai daarna de krabber om en val het restant ijs verticaal aan. Je mag de richtingen ook omdraaien, net wat jij wilt.

De onderstaande video laat zien wat we precies bedoelen. Je ziet hoe de krabber een stuk sneller door de pittige ijslaag gaat. Zoals altijd is voorkomen beter dan genezen, dus beter investeer je in een mooie antivriesdeken voor de ruiten.

Reacties

 • Ton de Trucker heeft op 15 december 2022 geschreven:

  NOOIT een krabber gebruiken.
  gebruik een gieter en rijkelijk water KOUD..NOOIT warm of heet, maar KOUD water.
  flink gieten zodat het ijs smelt, en de temperatuur van hett water in het glas komt, zodat het niet direct weer bevriesd.
  start de motor, zet de ventilator op 50%, en richt die op de ramen.

  de ventilator nog harder laten blazen , maakt dat het langer duurd voor de motor op temperatuur kan komen.

  dus..
  NOOIT krabben.. koud water en veel.

  ik doe het al 30% jaren, en nog nooit problemen gehad..

  Reageer
 • Jan heeft op 14 december 2022 geschreven:

  Neem me niet kwalijk. Maar dit doe al zolang ik ijskrabbers gebruik. Ooit die driehoek krabbels hadden ook een getande kant om door dik ijs te gaan.

  • Tjeerd van der Meer heeft op 30 november 2023 geschreven:

   Krabbers maken dat je ruiten vol krassen komen te zitten. Zo zie je het niet maar in de zomer met de zon er op des te meer.
   Gebruik een de-icer in een spuit/nevel flacon. Even wachten en je veegt het ijs er met een wisser gewoon af.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear