Ziet eruit als een mini-Batmobile, klinkt als een TIE starfighter uit Star Wars en gaat als een jekko. De McMurtry Spéirling – die je kent van zijn record op Goodwood – gaat in productie. Voor het elektrische monstertje bij mensen in de garage komt, wordt de circuitauto ‘verbeterd’ volgens het bedrijf. Hoe je deze lichtgewicht teleportatiemachine kunt verbeteren, is voor ons een raadsel.

De productieauto – die McMurtry de Spéirling ‘Pure’ heet – wordt in ieder geval geleverd met al het lekkers dat coureur Max Chilton bij Goodwood heeft gebruikt. Dat betekent twee elektromotoren met een 60-kWh batterij en 1.015 pk aan vermogen dat naar de achterwielen gaat. Daar komt nog een angstaanjagend laag gewicht van minder dan 1.000 kilo bij.

Dit ding haalt daardoor serieuze prestaties. Niet alleen heeft ie een topsnelheid van 306 km/u, hij kan ook door bochten schieten waarbij hij 3G trekt. Met een volle batterij zou je tien keer het circuit van Silverstone moeten kunnen rijden zonder je te hoeven inhouden. Opladen duurt vervolgens twintig minuten met een snellader.

De Spéirling is nu nog sneller op Goodwood

Het bedrijfje gaat voor perfectie bij de productieauto. Links en rechts wordt de auto getweaked, zoals met 15 procent lichtere zijskirts, een betere versnellingsbak en batterijtechnologie. Daarmee wordt de klantversie van de Spéirling nog sneller. Handig voor als je ermee naar circuitdagen gaat – wat je natuurlijk gaat doen – maar het is nog fijner in een echte raceklasse. Daarom kun je de McMurtry inschrijven voor de hypercarklasse van de GT1 Sports Club-serie.

De prijs van de McMurtry Spéirling is niet mals

McMurtry bouwt honderd stuks van de Spéirling. Het prijskaartje dat aan de achtervleugel bungelt, bedraagt 820.000 Britse ponden zonder belastingen. Omgerekend naar euro’s is de prijs van de McMurtry Spéirling zo’n 950.000 euro. Tel daar de belastingen bij op en je gaat ruimschoots over het miljoen heen. Voor het zover is, komt er een prototype die op Goodwood – waar anders? – zijn laatste test zal doorstaan. Daarna worden de eerste modellen geleverd in 2025.

Advertentie

Reacties

  • Big mo heeft op 22 juni 2023 geschreven:

    Toys for rich boys !!.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie