Als je vandaag nog 40 seconden over hebt, kijk dan eens naar die video hieronder. Druk? Oké, tegenbod: 39,08 seconden van je tijd. Dat is hoe lang Max Chilton erover deed om de heuvelklim op te vliegen tijdens het Goodwood Festival of Speed ​​afgelopen weekend. Zijn sprint de berg op ziet er niets anders dan buitenaards uit.

Voormalig F1- en IndyCar-coureur Chilton bestuurde de ronduit belachelijke McMurtry Speirling. Zijn run op zondag was snel genoeg voor de Brits-Ierse startup om een ​​nieuw record te vestigen op de 1,86 kilometer lange oprit. Het kleine karretje versloeg de Volkswagen ID.R die in 2019 een tijd van 39,9 seconden neerzette.

De McMurtry Speirling is een nogal gek dingetje om te zien, met name omdat hij een straalmotor lijkt te hebben. Dat is niet zo, want het stof dat je ziet vliegen wordt door twee ventilatoren weggeblazen. Die ventilatoren zorgen voor 2.000 kilo downforce bij elke snelheid – en ze maken ook nogal wat lawaai.

De McMurtry Speirling heeft twee elektromotoren die zorgen voor achterwielaandrijving. De te heet gewassen Batmobile claimt een vermogen-gewichtsverhouding van 1.000 pk per ton. Het bedrijf wil een handjevol auto’s gaan bouwen voor ruim 1 miljoen euro per stuk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)