Als je het beste van het verleden in de mangel doet met de toekomst, waar kom je dan uit? Het heden, toch? Als dat zo is, dan ziet het heden van Skoda er ontzettend gevaarlijk uit. Je kijkt naar de Skoda Vision GT: een computeranimatie van een vol-elektrische raceauto, geïnspireerd op een Skoda uit 1957, de 1100 OCH.

Die auto zag er, en ziet er nog steeds, beeldig uit. Je zou bijna denken dat het een Italiaanse schoonheid betreft. En toch komt hij uit wat toen nog Tsjecho-Slowakije werd genoemd. Die tweedeurs racer had een watergekoelde 1,1-liter viercilinder en produceerde een duizelingwekkende 92 pk. Dat maakte de Skoda goed met een gewicht van slechts 550 kilo.

Alles uit de kast gehaald

Nu is de 1100 OCH dus terug in een studiemodel dat rechtstreeks uit de computer komt gerold. In de Skoda Vision GT – die niets te maken heeft met Gran Turismo, als je dat soms dacht – past maar één persoon, en diegene zit dan ook meteen in het midden. Je zit op een bewegende stoel je die helpt om de g-krachten te verdragen. Skoda is het met ons eens dat de tweedelige achtervleugel doet denken aan die op de huidige Formule E-auto’s.

Het idee achter dit studiemodel is om de stoutste dromen van de ontwerpers uit te laten komen. Komt er ooit een Skoda Vision GT of iets dat daar op lijkt? Nee, wij denken van niet, maar ach: beeld je eens in dat je op een circuitdag voorbij wordt gefloten door een monster van een Skoda. Dat is toch al heel wat waard.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)