Japanse snoepjes zijn er zat. Ook hier in Nederland verdient een aantal liefhebbers hun brood met het verhandelen met Japanse turbodromen. Je bent daarbij wel altijd overgeleverd aan het relatief beperkte aanbod. En dat valt nogal tegen. Of je moet van roest, groene velgen, stickers en lakschade houden. In dat geval heb je ze voor het uitkiezen.

Het beste is om je koffertje in te pakken en een ticket te boeken naar Japan. Daar is het aanbod onbeperkt en ongelofelijk betaalbaar, want Skylines, Supra’s en dat soort Japanse legendes kosten daar een vermogen om rijdend te houden. Maar er is een goedkopere manier. Het meest smaakvolle aanbod sinds tijden vind je in Engeland.

Harlow Jap Autos uit Essex (Engeland, dus je bent er binnen een dag) specialiseert zich in Nissan Skylines. En zelden zagen we zo’n verzameling onverprutste JDM-dromen. Hier en daar zit een setje aftermarket-wielen of een iets te grote uitlaat, maar daar blijft het ook bij. Ze hebben zelfs een Skyline R34 in de geniale kleur Millenium Jade.

Geen Skyline-fan? Dan heeft Harlow Jap Autos ook nog een zwikje ander linksgestuurde pretmachines staan. Supra’s, RX-7, Impreza’s en Lancer Evo’s. Volgens Google Maps ben je er binnen zes uur. Dus waar wacht je nog op?

Reacties

  • Bart heeft op 2 februari 2018 geschreven:

    In Drachten zit een vergelijkbaar bedrijf: skylinegarage.nl

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear