Dat Nissan een elektrische SUV wil bouwen, dat moeten ze helemaal zelf weten. We weten zelfs zeker dat de aandeelhouders er heel blij van zullen worden. Maar moet dat ding nu écht Skyline gaan heten? Is er dan niets heilig? Volgens het Japanse Best Car is de volgende Nissan Skyline een elektrische SUV op het platform van de Ariya. Hij zou 450 pk krijgen en in 2025 verschijnen.

Is het wel zo’n slimme zet? Want de mensen die een elektrische SUV kopen, zullen niet veel waarde hechten aan de naam van het oude turbomonster. Dus het enige wat het merk nu doet, is het trouwste deel van de fans boos maken. Anderzijds lijkt dezelfde tactiek voor de Ford Mustang Mach-E aardig te werken: de doorn in het oog voor puristen verkoopt best lekker. Zijn wij gewoon zuur?

Is een Nissan Skyline als elektrische SUV echt zo erg?

De naam Skyline is zo legendarisch vanwege de GT-R, maar in feite is de Nissan Skyline in Japan niet veel specialer dan hier een BMW 3-serie is. Naast de GT-R verkoopt Nissan de Skyline met heel normale motoren en zelfs als hybride. Sterker nog: zelfs nu wordt er in Japan nog een Skyline verkocht, wat gewoon een Infiniti Q50 is (of waarschijnlijk andersom).

De Skyline is al meer dan vijftien jaar niet meer de basis voor de GT-R, want dat is nu een aparte auto. Dat de Skyline mogelijk een elektrische SUV wordt, zegt dus niets over de toekomst van de GT-R. Maar zelfs dan is het jammer dat een sportieve sedan sneuvelt en dat er wederom een hoog ding voor terugkomt. De kopende massa wil nu eenmaal een crossover.

Wanneer komt er een nieuwe GT-R dan?

Nissan werkt in de achtergrond rustig aan de opvolger van de huidige Nissan GT-R. Het doel voor de R36 is ‘de snelste in zijn soort zijn‘, maar het is nog niet bekend hoe Nissan dit doel wil bereiken. Wordt het een überhybride of een volledig elektrische auto? Daarvoor zul je geduld moeten hebben. We durven in ieder geval wel aan te nemen dat het geen SUV wordt.

Reacties

 • Patrick heeft op 19 juli 2023 geschreven:

  Verander de naam GTR aub weer terug naar skyline GT-R

  Of beter nog bouw een sportwagen waar wel een i-6 in zit ipv een V6 wat de GTR heeft en noem dat een Skyline. Alles beter dan een SUV. En hoe je het ook went of keert De GTR is geen skyline. Het is een klasse apart het hield op bij de R34.

  Je kunt de GTR een R35 noemen maar dat ie ie simpelweg niet. Het is geen inline-6 alle skylines hadden een inline moter een geen V6

  Vandaar ook GTR en geen skyline GT-R.

  Ga aub de naam skyline niet op een auto gooien die niets met die naam heeft.

  Ik durf te wedden dat de SUV niet als de skyline(GTR) alleen rechts gestuurd is. En ook geen ronde achterlichten heeft

  Reageer
 • Carguy heeft op 19 juli 2023 geschreven:

  Dit is wel heel triest dat ze van een legendarische auto een lifestyle SUV gaan maken

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)